Nieuws

In 2023 hebben we een eerste poging gedaan om met Noor een nestje te fokken. Na veel zoeken testen, keuringen en kilometers bleek onze ervaring ondanks veel steun van mensen uit de vereniging toch te klein om dat tot een goed einde te brengen. Maar we hebben veel geleerd en deze winter doen we opnieuw een poging. We houden u hier van onze vorderingen op de hoogte.

22 februari 2024.

Nadat Noor loops was geworden een aantal progesteron testen gedaan om op 22 februari toch nog plotseling naar noord-Groningen gereisd voor een ontmoeting met Nash. Nash heet voluit “Nash du Royaume de Fanelia” een in Frankrijk gefokte reu die sinds kort in Nederland woont.

Nash

We hopen met Nash vooral blauwkous pups te fokken en wellicht gemiddeld iets groter dan Noor die aan de onderkant van de schapendoezen maat zit.

We hebben een scan gepland op 28 maart dus tegen die tijd hebben we weer nieuws!

Augustus 2024

Deze rubriek is lang niet bijgehouden en dat heeft zijn reden. Wij weten ondertussen dat het fokken van een nestje niet altijd over rozen gaat. Ondanks alle voorzorgen en drie geslaagde dekkingen van Noor met Nash mocht het niet zo zijn en bleef Noor leeg. Wij waren vooral bezig met de (na)zorg voor Noor en de website kreeg even minder aandacht.

Het leeg blijven van teefjes komt geregeld voor en soms heeft dat vervelende gevolgen als bijvoorbeeld de baarmoeder ontsteekt. Gelukkig was dat bij Noor niet het geval en niets staat dus een nieuwe dekking in de weg. En hoewel we een nieuwe poging met Nash zeker niet uitsluiten kiezen we deze keer voor Odi (Ons vrolijk doesje Odi van Anton) onze reserve reu bij de dekking van februari. Dat hadden we zo met zijn baasjes afgesproken en het is voor ons ook logistiek even veel gemakkelijker. (Geen overnachtingen meer in een zwaar schommelende camper in een februaristorm na een reis van drie uur….)

Odi is een echte lieverd, heeft al leuke nakomelingen en wacht rustig zijn nieuwe vriendin af…

We verwachten de loopsheid van Noor ergens in september en laten dan weer van ons horen.